CROSSDOCK Extraliga

„Návrat ztraceného syna?“ CROSSDOCK Extraliga hokejbalu se staronovým titulárním partnerem!

Již 2. září startuje nový ročník nejvyšší mužské hokejbalové soutěže v České republice. Ta se po letech opět může opřít o silného titulárního partnera, kterým se stala společnost CROSSDOCK Group, největší distributor denního tisku a časopisů v České republice!

CROSSDOCK Extraliga hokejbalu začne třemi duely a naplno se rozjede 9. září.

Společnost CROSSDOCK group se stává nejen titulárním partnerem Extraligy hokejbalu, ale také partnerem národních hokejbalových týmů juniorek a juniorů. Výrazně tak podpoří mládežnický hokejbal, který zaznamenal historický úspěch na posledním Mistrovství světa v Liberci, kde pět mládežnických týmu vybojovalo tři zlaté medaile a dva bronzy.

„Jsme hrdí na snažení ČMSHb při hledání talentů a výchovu mládeže,“ zdůrazňuje jednatel společnosti Petr Červenka

Pane Červenko, Vaše společnost a Vy osobně jste byl součástí úspěšného juniorského Mistrovství světa v Liberci. Co Vás vedlo k podpoře historicky největšího a pro Českou republiku nejúspěšnějšího světového šampionátu?

Vím, že pro plno firem je partnerství juniorských šampionátů nezajímavé, protože cílí na velké vrcholové sporty s obrovským reklamním zásahem. To není náš případ. Pro nás bylo juniorské mistrovství světa v podstatě vyvrcholením dlouhodobé spolupráce s hokejbalovým svazem, kdy se už několik let podílíme na náborových akcích ve školkách, školách a na jiných veřejných akcích. A výsledkem této veřejnosti neviditelné několikaleté práce je to, že tyhle děti pak hrají na MS juniorů a juniorek. Jsme hrdí na toto snažení ČMSHb při hledání talentů a na jeho výchovu mládeže a jsme pyšní, že CROSSDOCK je toho součástí. Odměnou tedy nebyl reklamní zásah, ale potlesk rodičů v zaplněné liberecké aréně.

Fanoušci českého hokejbalu Vás osobně mohli vidět na stadionu při předávání cen v českém dresu. Jak jste si samotný šampionát užil? A co říkáte na fantastické výkony a úspěchy národních týmů?

To předávání už byla jen třešnička na dortu. Předcházely tomu skvělé výkony na světové úrovni. Opravdu mě překvapily individuální dovednosti a vyspělé výkony hráčů v těchto mládežnických kategoriích. O mně se ví, že jsem v podstatě „profesionální sportovní fanoušek“, kdy polovinu života trávím na českých i zahraničních stadionech, ale tentokrát jsem byl výkony a atmosférou tak vtažen do děje, že jsem opustil VIP prostor a skončil v kotli fanoušků. Joo a bez dresu na stadion nelezu. (úsměv)

Českomoravský svaz hokejbalu se snaží kvalitně pracovat s mládeží. Co říkáte na jejich progres, který se jasně ukázal v Liberci?

Jak říkám, to je v podstatě ten důvod, proč „český hokejbal“ podporujeme. My jsme také kdysi byly malou regionální firmou a poctivou 20ti letou prací jsem vybudoval značku CROSSDOCK, které dnes věří nejen naši klienti a partneři, ale i veřejnost. Nic nevzklíčí pokud tomu nedáte péči. A s dětmi je to dvojnásob těžká dřina, navíc je to běh na dlouhou trať. Mohl bych vyprávět vychoval jsem dvě. Ale pak, když jim předáváte ty zlaté medaile a vidíte to štěstí v očích nebo naopak ten pláč při prohraném zápase o třetí místo, tak to je ten výsledek práce, kterou jako jediný ČMSHb v České republice dělá. A takhle úspěšná akce světového formátu mě ujišťuje, že má smysl toto snažení podporovat. Pro nás v CROSSDOCKu je ten pravý český hokejbal jen jeden, a ten reprezentuje ČMSHb se svojí výchovou široké mládežnické základny, soutěžemi ve všech věkových kategoriích, na všech výkonnostních úrovních, a především pak s relevantními českými reprezentačními výběry.


Petr Červenka - jednatel společnosti CROSSDOCK group fandil mladým reprezentantům přímo na tribunách liberecké Home Credit Areny. Domácí šampionát mu imponoval, stejně jako dlouholetá práce ČMSHb s mládeží. Autor fotky: Markéta Křížová.

CROSSDOCK Extraliga hokejbalu tu bude minimálně dva roky!

Proč jste se po letech znovu rozhodl výrazně podpořit Extraligu hokejbalu? Je jedním z důvodů i mládež? V nejvyšší mužské soutěži totiž kluby na rozdíl od ostatních sportů dávají velké prostory mladým, talentovaným juniorům či dorostencům!

Extraliga hokejbalu je cíl a motivace právě těchto mladých hráčů, kteří se představili na mistrovství světa v Liberci. Je super, že mnoho z nich do nejvyšší české soutěže už zasáhli, a to myslím, že byl i jeden z důvodů individuálních dovedností a sebevědomí hráčů. Mám porovnání s českým hokejem, kde bohužel takový prostor a zapracování do mužských soutěží mladí nedostávají a na výsledcích v mládežnických kategoriích na světové úrovni je to znát. Pro každého sportovce je těžký přechod z juniorské do mužské kategorie a je nedocenitelné, když jim v tom kluby pomohou. A „český hokejbal“ to má zřetelně ve svém mentálním nastavení. Smekám před trenéry, kteří to i s ambicí na dobrý výsledek zápasu umí a mají na to k… (úsměv) … odvahu.

Jak se těšíte na start nové hokejbalové sezóny? A co byste popřál všem hokejbalistům všech kategorií a úrovní do dalšího ročníku?

Nemám čas se těšit, máme hodně práce a povinností, které musíme do začátku sezóny stihnout. Ale slibuji všem hráčům a trenérům, že se na všech stadionech alespoň jednou za sezónu objevím. Jsme „hrdým partnerem českého hokejbalu“ už mnoho let, ale doufám, že neprozradím nic tajného, „CROSSDOCK Extraliga hokejbalu“ tu bude minimálně dva roky, s opcí na další jeden rok. Samozřejmostí po dobu trvání této smlouvy bude i podpora národních hokejbalových týmů juniorek a juniorů. Nad rámec této smlouvy máme se svazem připravené i další projekty, které budou přelomem ve sledovanosti hokejbalu v České republice.

Vám hráčům přeji hlavně zdraví! Štěstí taky, ale na to bych nespoléhal. Bojujte jako lvi, abyste ho měli v budoucnu na prsou a já Vám mohl jednou na mistrovství světa předat medaili. To se neomrzí!

Petr Červenka

CEO in company CROSSDOCK group


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9